Op onze boerderij maken we op kleine schaal iedere dag verse volle boerenyoghurt van de melk van onze koeien.
Er zijn verschillende smaken:
naturel
aardbeien
sinaasappel
4-vruchten
vanille
In ons mini-winkeltje kunt u iedere dag een lekker bakje verse yoghurt, eieren, boerenkaas en rauwe melk ophalen.
Hoe maak je je eigen boerenyoghurt? Dat is heel eenvoudig.
De verse rauwe melk verwarmen tot 70 graden, vervolgens laten afkoelen tot 40 graden.
Per liter melk 3 volle eetlepels yoghurt er doorheen roeren.
De oven verwarmen op 50 graden, pan erin zetten en na 15 minuten de oven weer uitzetten.
De pan erin laten staan, na 8 uur is de yoghurt klaar.
Laten afkoelen in de koelkast, even doorroeren en klaar is uw eigengemaakte boerenyoghurt.
Lekker met vers fruit, jam.
Eet smakelijk